Špízy se vyznačují rychlou úpravou, pestrostí a jsou oblíbené na grilování. Naučíme vás přípravu špízů, na které můžete pozvat vaše přátele a budete největší profík. Velmi oblíbeným kusem masa pro grilování je Rib eye steak nebo ribeye je vykostěný žebrový steak z části žebra. Maso je v tomto místě krásně měkké a díky tukovému mramorování i skvěle šťavnaté. Svíčková se nachází pod páteří a je téměř nepoužívaným svalem. Maso z ní má velice jemnou strukturu a je obzvlášť křehké, po vhodné tepelné úpravě ho lze krájet i vidličkou. Proto je svíčková velmi ceněna a je nejdražší ze všech částí hovězího. Zároveň je velmi libová a proto Tenderloin steak, nazývaný někdy také Filet mignon, nemá výrazné hovězí aroma.
A co budeme grilovat ?
Telecí skeawers
Salát z divoké rýže, polosušená rajčata, omáčka z pečených citrónů
Pita chleba
Kompletní příprava telecích špízů, včetně salátu z divoké rýže a omáčky z pečených citrónů
Rib eye
Pasta Chipolite , grilovaná paprika, artyčoky
Příprava vysokého roštěnce včetně pasty Chipotle, grilovaný salát z pečených paprik a artyčoků
Hovězí tanderloin
Parmská šunka, salát z grilovaných fíků, rukola, pecorino
Příprava hovězího steaku rolovaného v parmské šunce, kompletní příprava salátu z grilovaných fíků a pecorina
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.