Grosseto

Špízy a steaky na grilu

ZDENĚK KŘÍŽEK

Grilování masa je to, čemu rozumíme a na co se v letních měsících specializujeme. Nový kurz Zdeňka Křížka bude plný kvalitního masa.

Špízy se vyznačují rychlou úpravou, pestrostí a jsou oblíbené na grilování. Naučíme vás přípravu špízů, na které můžete pozvat vaše přátele a budete největší profík. Velmi oblíbeným kusem masa pro grilování je Rib eye steak nebo ribeye je vykostěný žebrový steak z části žebra. Maso je v tomto místě krásně měkké a díky tukovému mramorování i skvěle šťavnaté. Svíčková se nachází pod páteří a je téměř nepoužívaným svalem. Maso z ní má velice jemnou strukturu a je obzvlášť křehké, po vhodné tepelné úpravě ho lze krájet i vidličkou. Proto je svíčková velmi ceněna a je nejdražší ze všech částí hovězího. Zároveň je velmi libová a proto Tenderloin steak, nazývaný někdy také Filet mignon, nemá výrazné hovězí aroma.

A co budeme grilovat ?

 

Telecí skeawers

Salát z divoké rýže, polosušená rajčata, omáčka z pečených citrónů

Pita chleba

Kompletní příprava telecích špízů, včetně salátu z divoké rýže a omáčky z pečených citrónů

 

Rib eye

Pasta Chipolite , grilovaná paprika, artyčoky

Příprava vysokého roštěnce včetně pasty Chipotle, grilovaný salát z pečených paprik a artyčoků

 

Hovězí tanderloin

Parmská šunka, salát z grilovaných fíků, rukola, pecorino

Příprava hovězího steaku rolovaného v parmské šunce, kompletní příprava salátu z grilovaných fíků a pecorina

 

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.

 

 

Termíny kurzů

10. 7. Pondělí

Špízy a steaky na grilu Zdeněk Křížek 16:30 - 21:00

Grilování masa je to, čemu rozumíme a na co se v letních měsících specializujeme. Nový kurz Zdeňka Křížka bude plný kvalitního masa.

Objednat jako náhradník
4100

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři