Grosseto

Ústřice a mušle

ZDENĚK KŘÍŽEK

Ústřice jsou ve všech zemích světa, kde jsou k dostání, považovány za gastronomickou lahůdku. Jejich maso má lehce slanou chuť a je velmi jemné. Tradičně se jí syrové, nekousají se, ale rovnou spolknou. Pro zjemnění chuti se sluší pokapat je citrónovou šťávou, ale kreativitě se zde meze nekladou. Skvěle fungují i v kombinaci s vinným dresinkem, česnekem, chilli nebo šalotkou. Můžete je však i péct, smažit, vařit, či dokonce udit. A jak vám je připraví Zdeněk Křížek ?

 

A co si uvaříme ?

 

Variace ústřic - Fine de Claire

Na ledu šalotkový vinegrate

Gratinovaná ústřice Kirpatrick

Příprava a otevírání ústřic, včetně šalotkového vinegretu, a gratinovací směsy Kirpatrick

 

Thajské restované krevety, sladkokyselá omáčka

Citrónová tráva, tamarind, mango salát 

Příprava a čištění krevet včetně sladkokyselé omáčky

 

Grilovaná Kambala

Risotto Parmigiano, calamari, bazalkový olej

Příprava a rozporcování Kambaly pečení na kosti, kompletní příprava parmezánového rizota s Kalamáry

 

 V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.

Termíny kurzů

28. 2. Úterý

Ústřice a mušle Zdeněk Křížek 16:30 - 21:00

Ústřice jsou ve všech zemích světa, kde jsou k dostání, považovány za gastronomickou lahůdku. Jejich maso má lehce slanou chuť a je velmi jemné. Tradičně se jí syrové, nekousají se, ale rovnou spolknou. Pro zjemnění chuti se sluší pokapat je citrónovou šťávou, ale kreativitě se zde meze nekladou. Skvěle fungují i v kombinaci s vinným dresinkem, česnekem, chilli nebo šalotkou. Můžete je však i péct, smažit, vařit, či dokonce udit. A jak vám je připraví Zdeněk Křížek ?

Objednat kurz
4100
Zbývá 14 volných míst

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři