Grosseto

Tradiční a netradiční příprava Sushi

ZDENĚK KŘÍŽEK

Mezi nejznámější tradiční japonské pokrmy patří sushi. Jedná se o kousky lepivé rýže o velikosti jednoho sousta doplněné kouskem syrové mořské ryby, zeleniny nebo mořské řasy. Zdeněk Křížek vám dokáže, že výroba sushi je poměrně jednoduchá zábava, kterou zvládne úplně každý.

Sushi je jedno z nejznámějších jídel japonské kuchyně. Sushi existuje velká řada druhů. Konzumuje se spolu se sójovou omáčkou, nakládaným zázvorem a pikantní zelenou pastou – wasabi. Většina lidí si pod tímto pojmem představí zejména syrové rybí maso s rýží, ale sushi je především vařená rýže spojená se speciální sladkokyselou omáčkou sušinoko připravenou k tomuto účelu. Také slovo sushi v doslovném překladu z japonštiny znamená „kyselá chut´“. Pojďte se s námi naučit, jak si pravé sushi rolky připravit. U nás v Kulinářské Akademii si společně se Zdeňkem Křížkem připravíte to nejlepší.

 

Co si uvaříme ?

 

Základní rolky Hoso maki

Oshinko maki – s nakládanou ředkví

Shiitake maki – marinované houby shiitake

Sake maki – s lososem a okurkou

*

Suzuki Uramaki Roll
glazovaný mořský vlk v teriyaki omáčce, špenát, japonská omeleta

Příprava obrácené rolky s glazovaným mořským vlkem v teriyaki omáčce, příprava sladké japonské omelety s rýžovým vínem

*

Beetroot uramaki roll

Kreveta, mango, chilli majonéza, černý sezam

Příprava barevného sushi z červené řepy s marinovanou krevetou, doplněná mangem a chilli majonézou

*

Crunchy Kanii Roll
japonský krabí salát, avokádo, jarní cibule

Příprava smažené krabí rolky s avokádem v tempůrovém těstě s jarní cibulí

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.

 

 

 

Termíny kurzů

13. 11. Středa

Tradiční a netradiční příprava Sushi Zdeněk Křížek 16:30 - 21:00

Mezi nejznámější tradiční japonské pokrmy patří sushi. Jedná se o kousky lepivé rýže o velikosti jednoho sousta doplněné kouskem syrové mořské ryby, zeleniny nebo mořské řasy. Zdeněk Křížek vám dokáže, že výroba sushi je poměrně jednoduchá zábava, kterou zvládne úplně každý.

Objednat kurz
4100
Zbývají 3 volná místa

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři