Oblíbenými pokrmy ve Španělsku jsou Tapas - jakékoli menší předkrmy (chuťovky) k vínu nebo pivu. Ve Španělsku se tyto tapasy těší veliké oblibě a existují i tapas bary výhradně zaměřené na tyto pokrmy. Paella - nejznámější španělský pokrm, šafránové rizoto ve speciální pánvi, ve které se připravuje i podává. Základní přísadou je maso, zelenina nebo mořské plody. Variant a kombinací je mnoho podle jednotlivých regionů i podle sezón. Rizoto bývá sytě žluté díky množství šafránu, které dodává jídlu typickou chuť. Všechyn tyto typické pokrmy se naučíte a můžete s nimi v létě oslnit vaší zahradní party.
A co budeme vařit ?
Selekce Tapas bar
Marinované krevety, vaječná tortilla, mrkvový humus, gazpacho, marinovaná zelenina
příprava marinovaných krevet včetně Španělské torilli, gazpacha
-
Empanadas
Hovězí ragů, olivy, salsa Roja
příprava taštiček Empanadas včetně hovězího ragů doplněný salsou Roja
Paella z mořských plodů
Kalamáry, vongole, artyčoky, šafrán
celková příprava Španělské Paelly, čištění kalamár a mušlí vongole s artyčoky
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.