Grosseto

Recepty à la España

ZDENĚK KŘÍŽEK

Zdeněk Křížek Vás zavede do Španělska, země zdravé a lehké kuchyně, kde nejpoužívanějšími ingrediencemi jsou olivový olej, čerstvá zelenina, ryby či mořské plody.

Oblíbenými pokrmy ve Španělsku jsou Tapas - jakékoli menší předkrmy (chuťovky) k vínu nebo pivu. Ve Španělsku se tyto tapasy těší veliké oblibě a existují i tapas bary výhradně zaměřené na tyto pokrmy. Paella - nejznámější španělský pokrm, šafránové rizoto ve speciální pánvi, ve které se připravuje i podává. Základní přísadou je maso, zelenina nebo mořské plody. Variant a kombinací je mnoho podle jednotlivých regionů i podle sezón. Rizoto bývá sytě žluté díky množství šafránu, které dodává jídlu typickou chuť. Všechyn tyto typické pokrmy se naučíte a můžete s nimi v létě oslnit vaší zahradní party.

 

A co budeme vařit ?

 

Selekce Tapas bar

Marinované krevety, vaječná tortilla, mrkvový humus, gazpacho, marinovaná zelenina

 příprava marinovaných krevet včetně Španělské torilli, gazpacha

-

Empanadas

Hovězí ragů, olivy, salsa Roja

příprava taštiček Empanadas včetně hovězího ragů doplněný salsou Roja

 

Paella z mořských plodů

Kalamáry, vongole, artyčoky, šafrán

celková příprava Španělské Paelly, čištění kalamár a mušlí vongole s artyčoky

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři