Grosseto

Velký masový kurz

JIŘÍ ROITH

Kurz Jirky Roitha je jedním ze série kurzů Kulinářského umění, který je postavený na tom, že Vás nebudeme učit jednotlivé recepty, ale rovnou Vás naučíme podstatu kulinářské techniky OPÉKÁNÍ STEAKOVÝCH MAS.

V tomto kurzu navíc ochutnáte několik zajímavých druhů steakových mas od větších kusů jako je například roastbeef z květové špičky s vysokým tukovým krytím, kterému se říká Picanha nebo T-bone steak nebo Tomahawk z hovězího roštěnce až po menší kusy jednotlivých steaků, jako je například loupaná plec, která se dělí na Top blade steak a Flat iron steak, Oponka, Nízký roštěnec, Svíčková nebo Pupek (Flank steak). Steaková masa objednáváme od našich řezníků dle jejich dostupnosti, ale vždy se naučíme, jak si doma připravit jeden větší kus steakového masa a 3 druhy ostatních steakových mas.Hovězí tuk ve steakovém světě znamená chuť. Ukážeme Vám, jak z hovězího loje připravit ochucené lojové máslo, kterým budeme steaky potírat, abychom jim dali co nejvíce chuti. Naučíte se také jak ke steaku připravit různé druhy příloh a omáček. 

 A co si uvaříme ?

 

Exkluzivní steakové maso

Picanha roastbeef nebo T-bone steak nebo Tomahawk z hovězího roštěnce

Degustace jednotlivých steaků

( vždy si připravíme a ochutnáme 3 druhy steaků z níže uvedeného seznamu )

- Hovězí svíčková

- Loupaná plec - Flat iron steak

- Loupaná plec - Top blade steak

- Nízký roštěnec

- Oponka

- Pupek (Flank steak) 

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity šesti účastníků.

 

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři