Grosseto

Základy fermentace

JAN HORÁK

Ptáte se, co je to ta fermentace, o které se pořád mluví a proč je to tak zdravé? Proč doma zkoušet kvasit zeleninu a proč ji jíst a další skvělé rady pro domácí kvašení.

Při tomto kurzu se  naučíme co vlastně fermentace je a jak se s ní dá pracovat a k čemu se dá použít.

Příprava ovoce a zeleniny na zimu, řekneme si kolik procent a jakou sůl na fermentaci použít. Každý si bude moci odnést vše co na kurzu vyrobí domů a může sledovat jak se mu po dobu jednoho týdne změní chuť, nebo jak se nakvasí kombucha. seznámíme vás dále s výrobou Tibity krystalů. Tibi krystaly jsou drobné řasy, které dokáží příjemně zkvasit libovolný sladký základ a dodat mu důležité živiny a vitamíny. Můžete je znát také pod názvy vodní kefír nebo japonské mořské krystaly.

Dozvíte se hodně teorie, která je k tomuto způsobu přípravy hodně důležitá, ale samozřejmě si vše vyzkoušíte v praxi.

Součástí kurzu bude i malé občerstevní.

A co se naučíme ?

 

Kombucha, tradiční fermentovaný čínský čaj

Tibity krystaly, kvašená limonáda

Lacto fermentace, základní forma fermentace ovoce a zeleniny

Tsukemono tradiční japonská fermetance

Přímá fermentace, fermentace za použití vlastní šťávy 

 

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.

 

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři