Grosseto

Základy francouzské cukrařiny

IVETA FABEŠOVÁ

Naučte se ty nejvíce ikonické dezerty jako ve francouzské patisserii.

Ve Francii je neodmyslitelnou součástí každého hlavního jídla dezert. Po běžném obědě nebo večeři půjde o kus ovoce, jogurt nebo kompot, ale při slavnostnějších příležitostech si můžete pochutnat na takových dobrotách, jaké hned tak jinde na světě nenajdete. Francouzské dezerty jsou zkrátka nepřekonatelné. Znáte tradiční francouzské dezerty? 

Co si připravíme

Lemon tart citrónová tartaletka

Svěží kombinace kyselého krému a jemného nasládlého sněhu je oblíbenou stálicí francouzských rodinných obědů i menu vyhlášených cukráren. Tarte au citron neboli citronový koláč se může připravovat buď se sněhem (pak získává právě francouzský přídomek méringuée) nebo bez něj. 

 Éclair s pomerančovým krémem

podlouhlý dezert z odpalovaného těsta plněným krémem, který je navrch pokryt polevou. Mezi tradiční příchuti patří čokoláda a káva, my si ho připravíme s pomerančovým krémem, ale můžete se setkat s nepřeberným množstvím různých variant.

Paris-Brest s nugátovým krémem

dezert z odpalovaného těsta s náplní z crème au praliné (obdoba žloutkového krému ochucená mandlemi a ořechy) a posypaný pečenými mandlovými plátky. Kulatý dezert byl vytvořen na začátku 20. století na památku cyklistického závodu z Paříže do Brest. Dezert je neuvěřitelně dobrý a energeticky vydatný.

Carachoux odpalované těsto s krémem Chantil

Dezert choux se jmenuje choux proto, že kuličky odpalovaného těsta připomínají hlávky zelí, které se francouzsky neřeknou nijak jinak než choux. K tomu sekané oříšky a krém Chantilly, který vzniká ze šlehačky a pořádné dávky vanilky. A máme klasický francouzský nedělní dezert.

Termíny kurzů

9. 12. Čtvrtek

Základy francouzské cukrařiny Iveta Fabešová 16:30 - 20:00

Naučte se ty nejvíce ikonické dezerty jako ve francouzské patisserii.

Obsazeno
4500
10. 2. Čtvrtek

Základy francouzské cukrařiny Iveta Fabešová 16:30 - 20:00

Naučte se ty nejvíce ikonické dezerty jako ve francouzské patisserii.

Objednat jako náhradník
4500
17. 2. Čtvrtek

Základy francouzské cukrařiny Iveta Fabešová 16:30 - 20:00

Naučte se ty nejvíce ikonické dezerty jako ve francouzské patisserii.

Objednat jako náhradník
4500
17. 3. Čtvrtek

Základy francouzské cukrařiny Iveta Fabešová 16:30 - 20:00

Naučte se ty nejvíce ikonické dezerty jako ve francouzské patisserii.

Objednat kurz
4500
24. 3. Čtvrtek

Základy francouzské cukrařiny Iveta Fabešová 16:30 - 20:00

Naučte se ty nejvíce ikonické dezerty jako ve francouzské patisserii.

Objednat kurz
4500

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři