V tomto kurzu ochutnáte svět přímo z grilu. Vydáme se na cestu z amerického Jihu, kde brisket vládne každé backyard barbecue, přes Balkán, kde se v každé rodině připravuje poctivá pljeskavica s ovčím sýrem, až po Střední východ, odkud si přivezeme netradiční kombinace tahini, bylinek a osvěžujících salátů. Dozvíte se nejen jak připravit dokonalé maso, ale i něco málo o kulinárních tradicích těchto regionů. Věděli jste třeba, že coleslaw s tahini je moderní reinterpretací salátu z libanonských bister? Nebo že pravá pljeskavica se podává v domácím flatbreadu, který se peče na rozpáleném kameni? Kurz je ideální pro milovníky masa, dobrodružné duše a všechny, kdo chtějí rozšířit svůj grilovací repertoár o chutě, které nejsou běžné – ale rozhodně stojí za to.
A co budeme grilovat ?
Smash burger
s hovezim spekem, tahini coleslaw, pečené brambory s crispy chilli
Jehněčí pleskavica
s balkánskym sýrem ve flatbreadu, okurkový salát
Hovězí Brisket
little gem, smoked kewpie majonéza, pohanka
Co je součástí kurzu ?
Nápoje: Nealko nápoje, pivo, káva, víno a voda.
Vybavení: Grilovací nástroje a zástěry zapůjčíme, grilujeme na Weber plnových grilech.
Po kurzu obdržíte certifikát, který vám připomene skvělý zážitek a nové dovednosti.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity deseti účastníků.
Zveme vás na nezapomenutelný kulinářský zážitek,
kde nejen ochutnáte, ale i aktivně vytvoříte vynikající grilované pokrmy pod vedením Honzi Horáka.
Přijďte se s námi podělit o vášeň pro grilování a oslavte léto na talíři.