Grosseto

Vepřové maso - Porchetta, T-bone a libová panenka

ZDENĚK MARCÍN

Vepřové maso se poslední dobou stává méně oblíbeným pro svou vyšší energetickou hodnotu a horší stravitelnost. Byla by ale škoda se mu nevěnovat. Kvalitní vepřové od farmářů má svou křehkost a jeho tuk lze krásně zpracovat, tak abychom si na něm pochutnali a neměli jen pocit plného břicha. Vepřové maso má své top druhy a my vás je naučíme připravovat !

Možná nevíte, že vepřové maso je křehčí než maso hovězí. A jaké druhy masa a jeho přípravy jsou ty nejlepší. Zaměříme se na nejlepší vepřovou pečínku, kterou je Porchetta ( porketa). Je to něco neuvěřitelně šťavnatého, s křupavou vypečenou kůží, měkkým vnitřkem, voňavé po česneku, koření a bylinkách, výrazně osolené, takřka slavnostní. Už teď se nám sbíhají sliny :-) Kus voňavého, šťavnatého a měkkého pečeného vepřového masa by měl být pevnou součástí repertoáru každého kuchaře, který to s domácím vařením myslí vážně. Pojďme si společně užít šťavnatost vepřového masa a naučit se jeho přípravu.

A co budeme vařit ?

 

Porechetta

vepřový výpek a bylinkové brambory

 

Vepřová panenka 

bylinková krusta, tymián, rozmarýn

 

Vepřový t-bone steak

pepřová omáčka, pečená růžičková kapusta

 

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity dvanácti účastníků.

 

 

 

 

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři