Grosseto

Vepřové maso - Porchetta, T-bone a libová panenka

ZDENĚK MARCÍN

Vepřové maso se poslední dobou stává méně oblíbeným pro svou vyšší energetickou hodnotu a horší stravitelnost. Byla by ale škoda se mu nevěnovat. Kvalitní vepřové od farmářů má svou křehkost a jeho tuk lze krásně zpracovat, tak abychom si na něm pochutnali a neměli jen pocit plného břicha. Vepřové maso má své top druhy a my vás je naučíme připravovat !

Možná nevíte, že vepřové maso je křehčí než maso hovězí. A jaké druhy masa a jeho přípravy jsou ty nejlepší. Zaměříme se na nejlepší vepřovou pečínku, kterou je Porchetta ( porketa). Je to něco neuvěřitelně šťavnatého, s křupavou vypečenou kůží, měkkým vnitřkem, voňavé po česneku, koření a bylinkách, výrazně osolené, takřka slavnostní. Už teď se nám sbíhají sliny :-) Kus voňavého, šťavnatého a měkkého pečeného vepřového masa by měl být pevnou součástí repertoáru každého kuchaře, který to s domácím vařením myslí vážně. Pojďme si společně užít šťavnatost vepřového masa a naučit se jeho přípravu.

A co budeme vařit ?

 

Porechetta

vepřový výpek a bylinkové brambory

 

Vepřová panenka 

bylinková krusta, tymián, rozmarýn

 

Vepřový t-bone steak

pepřová omáčka, pečená růžičková kapusta

 

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity dvanácti účastníků.

 

 

 

 

Termíny kurzů

13. 3. Čtvrtek

Vepřové maso - Porchetta, T-bone a libová panenka Zdeněk Marcín 16:30 - 21:00

Vepřové maso se poslední dobou stává méně oblíbeným pro svou vyšší energetickou hodnotu a horší stravitelnost. Byla by ale škoda se mu nevěnovat. Kvalitní vepřové od farmářů má svou křehkost a jeho tuk lze krásně zpracovat, tak abychom si na něm pochutnali a neměli jen pocit plného břicha. Vepřové maso má své top druhy a my vás je naučíme připravovat !

Objednat kurz
3890
Zbývá 15 volných míst

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři