Oblast jihovýchodní Asie je rájem kuchařů a gurmánů. Jídlo je zde uměním a gastronomie filosofií, chutě jsou smíchány s důvtipnou komplexností a prezentace jídel je velmi okázalá. Velký vliv na kuchyně jihovýchodní Asie měla Čína z východu (wok, nudle) a Indie (kari) ze západu. Mezi nejznámější jídla patří například Nashi goreng - Thajsko. Nehledejte za tím cizím názvem nic složitého. Je to vlastně klasická smažená rýže. Pad Thai - Na pad thai narazíte zejména v turistických částech Bangkoku na každém rohu. Nudle se připravují přímo na ulici ve velkých pánvích, jsou bleskurychle hotové a báječně chutnají. Milovníci Asie se na tomto kurzu vyřádí !
A co budeme vařit ?
Indonéský salát
Trhané kuřecí, mango, kedlubna, chlebovník, arašídový dresing
Kompletní příprava indonéského salátu, marinování kuřecích prsou, příprava indonéského dresinku z pražených arašídů
Nashi Goreng
Restovaná Stir fry rice, hovězí skewers, fermentovaná zelenina
Kompletní příprava restované rýže Nashi goreng ve wok pánvi, marinování a příprava hovězích špízů doplněná fermentovanou zeleninou
Phad Thai
Tamarind, krevety, tofu, pažitka, chilli.
Příprava tradičního thajského pokrmu Phad Thai, z rýžových nudlí, doplněná ukázkou čištění krevet, příprava omáčky Phad thai z Tamarindu
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity deseti účastníků.