Grosseto

Tradiční čínská kuchyně

ZDENĚK KŘÍŽEK

Čínská kuchyně se vyznačuje především neobyčejnou rozmanitostí a různorodostí. Čína je velká země a mezi kuchařskými zvyklostmi v jednotlivých regionech panují velké rozdíly. Několik známých pokrmů Vás naučíme na tomto kurzu pod vedením Zdeňka Křížka, který má velké znalosti z této oblasti.




v tomoto kurzu se naučíme připravit Dim Sum knedlíčky, které se v Číně podávají k snídani, obědu i večeři. Knedlíčky Shumai se poprvé objevily během dynastie Song, jako standardní pokrm v čínských čajovnách, které poskytly obchodníkům místo k odpočinku při cestování. A knedlíčky Buns, které kdybychom volně přeložili do češtiny, vyšly by z toho nejspíš knedlíčky na páře plněné vepřovým masem. Nejdradičnější pokrmem v Číně je samozřejmě Ramen. Polévka složená z vývaru a nudlí a exotiku jí dodávají například houby shitake, hlíva ústřičná, slávky, kalamáry a také různé mořské řasy. Tato polévka patří mezi velmi zdravá jídla obsahující velké množství vitamínů a minerálů.

 

Co si uvaříme 

 

Napařovaný dim sum 

Knedlíček Shumai

kreveta, vepřové maso, mušle srdcovka
omáčka ze švestkového vína

*

Čínská ramen polévka z mořských plodů

Udon nudle, slávky, kalamáry, shiitake

*

Napařovaný vepřový Buns Char Siu Bao

Čínské zelí, vepřové BBQ, hoisin omáčka

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.

 

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři