Grosseto

Sous vide

ZDENĚK MARCÍN

Slovo Sous-Vide pochází z francouzštiny a v překladu znamená „ve vakuu“. Metoda Sous-Vide je vaření při konstantní nízké teplotě. Takto můžete připravovat například maso, ryby, zeleninu, ale i třeba vajíčka.




Přední restaurace využívají metodu Sous-Vide denně, jak pro skladování zásob, tak především pro předpřípravu jídel, kterou můžete velmi dobře využít i doma. Hlavním účelem sáčku je  samozřejmě vaření ve vodní lázni. Do sáčku rovnou před vakuováním můžete přidat koření, bylinky, česnek, máslo, atd. Všechny chutě se během pomalého vaření promísí a prostoupí celou ingrediencí, která se vaří rovnoměrně a je všude stejně „propečená“.

Co si uvaříme ?

Máslová vepřová krkovička

topinamburové pyré

Kachní stehno a prso

bylinkové brambůrky

Marinovaný losos

smetanová zelenina, chlebová textura

Jablečný kompot

karamel, mascarpone

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři