Grosseto

Asijská cesta

ZDENĚK KŘÍŽEK

Každá z asijských zemí má vlastní gastronomickou historii a věhlasná jídla. Kuchyně těchto zemí mají společné suroviny a koření. Připravili jsem pro Vás kulinářskou cestu, na kterou se s vámi vydá Zdeněk Křížek.

Mezi typické přísady asijských jídel patří hlavně sójová omáčka, dezertní víno na vaření (Saho-sing, Mirin), Gomašio, což je směs seznamu a soli rozmělněná v Suri-baši (třecí japonská nádoba), rýžový ocet Su, Miso pasta, čínské houby, přírodní výtažek “Wei-su”. Z koření je to zázvor, chilli, pepř, česnek, galgán, tamarindová pasta, skořice, anýz. Taktéž různé byliny a další dochucovací přísady, které jsou “srdcem” i “duší” této kuchyně, zajišťují nenapodobitelný charakter pokrmu, jeho zvláštní chuť, zajímavé podtóny, pozoruhodné příchutě a odstíny vůní.

A co si uvaříme ?

 

Japonská gyoza

Hřebenatka, wakame, pomerančové ponzu

*

Thajské mango kari

Pražma, physalis, rýžový pilaf

*

Indický Gulab jamun (dezert)

Pistácie, šafránový jogurt

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.

Termíny kurzů

31. 5. Úterý

Asijská cesta Zdeněk Křížek 16:30 - 21:00

Každá z asijských zemí má vlastní gastronomickou historii a věhlasná jídla. Kuchyně těchto zemí mají společné suroviny a koření. Připravili jsem pro Vás kulinářskou cestu, na kterou se s vámi vydá Zdeněk Křížek.

Objednat jako náhradník
3500

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři