Mezi typické přísady asijských jídel patří hlavně sójová omáčka, dezertní víno na vaření (Saho-sing, Mirin), Gomašio, což je směs seznamu a soli rozmělněná v Suri-baši (třecí japonská nádoba), rýžový ocet Su, Miso pasta, čínské houby, přírodní výtažek “Wei-su”. Z koření je to zázvor, chilli, pepř, česnek, galgán, tamarindová pasta, skořice, anýz. Taktéž různé byliny a další dochucovací přísady, které jsou “srdcem” i “duší” této kuchyně, zajišťují nenapodobitelný charakter pokrmu, jeho zvláštní chuť, zajímavé podtóny, pozoruhodné příchutě a odstíny vůní.
A co si uvaříme ?
Japonská gyoza
Hřebenatka, wakame, pomerančové ponzu
*
Thajské mango kari
Pražma, physalis, rýžový pilaf
*
Indický Gulab jamun (dezert)
Pistácie, šafránový jogurt
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.