Grosseto

Orientální chutě Indie

ZDENĚK KŘÍŽEK

Indická kuchyně je velice rozmanitá a jistě si jí zamilujete. Specifické je především použití koření. naučíme se ho používat do úplné vyrovnanosti chutí stejně jako Indové. Kurz vaření pod vedením Zdeňka Křížka je zárukou dokonalosti.

Připravíme si kuře tikka masala, tuto indickou pochoutku tvoří kari mísa pečených kuřecích kusů, které jsou v omáčce z rajčat a ze smetany. Omáčka má různé obměny. Tento pokrm není jen indickou pochoutkou. Dnes je už oblíben po celém světě. Neděste se exotického názvu! I když nutno říci, že polévka Mulligatawny má opravdu exotický původ.Velmi důležité pro její chuť je karí, koření, které se v Indii hojně používá.

Co si uvaříme ?

Krůtí Seekh kebab

tmavá cizrna, papadum

Kompletní příprava indického krůtího kebabu, salát z okry a tmavé cizrny, ukázka pečení chleba Papadum

 

Indické taštičky Samosas

Špenát, brambory, květák, kari listy, mátové chutney

Příprava indický vegetariánský taštiček Samosas včetně náplně a mátového chutney

 

Tradiční kuřecí Tikka masala

Šafránový pilaf, kešu, šalotka (Naan)

Kompletní příprava kuřecí Tikka masala včetně marinování kuřecích stehen od základu. Příprava šafránového pilafu. Ukázka indického chlebu Naan

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. 

Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři