Grosseto

Indie na talíři

ZDENĚK KŘÍŽEK

Indická kuchyně je velice rozmanitá a jistě si jí zamilujete. Specifické je především použití koření. naučíme se ho používat do úplné vyrovnanosti chutí stejně jako Indové. Kurz vaření pod vedením Zdeňka Křížka je zárukou dokonalosti.

Připravíme si kuře tikka masala, tuto indickou pochoutku tvoří kari mísa pečených kuřecích kusů, které jsou v omáčce z rajčat a ze smetany. Omáčka má různé obměny. Tento pokrm není jen indickou pochoutkou. Dnes je už oblíben po celém světě. Neděste se exotického názvu! I když nutno říci, že polévka Mulligatawny má opravdu exotický původ.Velmi důležité pro její chuť je karí, koření, které se v Indii hojně používá.

Co si uvaříme

Indický salát z tmavé cizrny

grilovaný sýr Halloumi

 ***

Vegetariánská polévka Mulligatawny

kurkuma, zelené chilli, kokosové mléko

***

Kuřecí Tikka masala

jogurtová raita, basmati rýže

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.

Termíny kurzů

30. 4. Čtvrtek

Indie na talíři Zdeněk Křížek 16:30 - 21:00

Indická kuchyně je velice rozmanitá a jistě si jí zamilujete. Specifické je především použití koření. naučíme se ho používat do úplné vyrovnanosti chutí stejně jako Indové. Kurz vaření pod vedením Zdeňka Křížka je zárukou dokonalosti.

Objednat kurz
2490

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři