Grosseto

Ricardo de Lima

kuchař

Ricardo de Lima, italský kuchař původem z Brazílie, sbírá ve světě pracovní zkušenosti už od svých 18 let. Pracoval téměř 6 let v michelinských restauracích a zastával pozici Chef de Partie v nejlepší restauraci světa, v kodaňském Geraniu***. Praxi si nese i ze zážitkové restaurace Alchemist** v Kodani, nebo z kodaňské restaurace Esmée. Pro jeho kulinářské schopnosti byl osloven šéfkuchařem Andrease Caminady, který ho vybral do prestižního kuchařského programu Uccelin. Půlroční program nabízí Ricardovi příležitost se učit od světových restaurací a šéfkuchařů jako jsou Massimo Bottura z italské restaurace Osteria Francescana***, od Dominika Hartmanna v restauraci Magdalena** ve Švýcarsku nebo od Jorge Valleja z restaurace Quintonil v Mexiku.
Nyní se podělí o své odborné zkušenosti s hosty kulinářské akademie Grosseto a účastníky kurzu vaření provede 3chodových menu inspirovaným francouzskou kuchyní se zaměřením se na jídla s listovým těstem jako jsou Tarte au Soleil, Pithivier a Pear en Robe Feuilletée. Přijde se něco nového naučit a užít si nezapomenutelný kulinářský zážitek!


Pokračovat na mé kurzy

Termíny kurzů

23. 8. Pátek

S Italem v kuchyni Ricardo de Lima 16:30 - 21:00

S Italem v kuchyni, tak bychom mohli nazvat tento unikátní kurz italských specialit. Ricardo de Lima, šéfkuchař původem z Brazílie, ale své dětství prožil s rodinou v Itálii. Později sbíral své pracovní zkušenosti po světě. Pracoval v třimichelinské restauraci Geranium nebo dvoumichelince Alchemist v dánské Kodani. Je čerstvým absolventem přestižního vzdělávacího programu Uccelin, ve kterém absolvoval měsíční stáže v dalších třech michelinských restauracích jako je italská Osteria Francescana, švýcarská Magdalena nebo Quintonil v Mexiku. Asistovat Rivardovi bude známá mladá a talentovaná Kristína Nemčková.

Objednat kurz
3990
Zbývá 12 volných míst
19. 9. Čtvrtek

Italské vegetariánské menu Ricardo de Lima 16:30 - 21:00

S Italem v kuchyni, tak bychom mohli nazvat tento unikátní kurz italských specialit tentokrát ve vegetariánské verzi. Ricardo de Lima, šéfkuchař původem z Brazílie, ale své dětství prožil s rodinou v Itálii.

Objednat kurz
3790
Zbývá 13 volných míst

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři