Cukrářka
Pečení a cukrařině se Bára původně věnovala jen pro rodinu a známé. Když však při studiu vysoké školy dostala nabídku péct pro brněnskou kavárnu Punkt., neváhala. Z koníčku se stala vášeň. Po nějaké době k dezertům přibylo i vedení brunchové kuchyně, nebála se pak už ani svateb a festivalových cateringů.
Po odchodu z Brna přesídlila do olomouckého Long Story Short, kde dostala možnost pracovat jako šéfcukrářka. Tím se jí otevřely nové možnosti moderní světové kuchyně i cukrařiny. Po dvou letech talířových dezertů, nespočtu monoporcí a spousty svatebních i narozeninových dortů, přišel čas na Prahu.
Tam ji oslovil Zdeněk Pohlreich a nabídl jí místo šefcukrářky v Café Imperial Dolce. Zde má momentálně prostor vytvářet to, co ji baví nejvíce: tradiční dezerty s moderním, nečekaným twistem.
Důležitým aspektem jak v cukrařině, tak v kuchyni obecně, jsou pro ni vzpomínky. Chutě, které si pamatujete z dětství od ní dostanete v nové, moderní podobě. Základem jsou samozřejmě kvalitní a sezonní suroviny, aby celý výsledek dával smysl.
Na kurzech jste pro ni primární vy, účastníci. Ráda vás provede světem cukrařiny tak, abyste se v něm už neztratili.
Objevte kouzlo francouzské cukrařiny v podání Báry z Dolce. V kurzu Francouzsky sladce se naučíte mistrovsky zvládnout odpalované těsto, vytvořit křupavý craquelin, jemné ganache i sezónní náplně, které propojí francouzskou eleganci s českými chutěmi. Od legendárního Paris-Brestu přes eclairy až po moderní pressované variace – čeká vás sladká cesta plná inspirace, tipů a neodolatelných kombinací.