Šéfkuchař
Je šéfkuchařem a profesionálním lektorem kuchařských kurzů. Vaření a práci v gastronomii se věnuje nepřetržitě od vyučení. Působil mj. v restauracích Modrá terasa, hotel Hoffmeister, Le Manoir de Sornat ve Francii, Le Moliére, Vikárka na Pražském Hradě, Krone v Oberbruch v Německu a dalších. Je známou tváří z několika kulinářských internetových pořadů, například seriálu Kuchař ví, S kuchařem u plotny, spolupracoval na pořadu Luxus na talíři. Dlouhá léta se věnuje lektorství kurzů se zaměřením především na českou a evropskou kuchyni. Čerpá z klasických kuchařských postupů, do kterých implementuje prvky moderní kuchyně a techniky běžně používané ve špičkových restauracích. Vlastní cateringovou společnost, připravuje tématická vaření na společenských, kulturních i soukromých akcích. Zabývá se poradenstvím a supervizí v restauracích, které se rozhodli pro restart či refresh svého podnikání.
V kurzu Zdeňka Marcína se naučíme jaké maso nakupovat, jak ho uchovávat, zpracovávat a připravovat. Také se dozvíte čemu se raději vyhnout a čeho se naopak nebát. Naučíte se připravit steaky, tak aby byli šťavnaté !!!
Krásně vypečená žebírka obalená šťavnatým masem a křupavou kůrkou – to je sen každého milovníka masa. A když k nim přidáte grilovaný bůček na pánvi, vonící po česneku a bylinkách, vznikne hostina, kterou si budete chtít zopakovat.
Rychle, jednoduše a s vůní domova. Nechce se vám trávit hodiny v kuchyni, ale přesto milujete poctivé jídlo plné vůní a chutí? Na kurzu Jídla z jedné pánve se s mistrem kuchyně Zdeňkem Marcínem naučíte připravit pokrmy, které zvládnete rychle, s minimem nádobí a maximálním efektem.
Kachna – symbol české kuchyně, který nikdy neomrzí. ? Přijďte si vychutnat kurz, ve kterém se naučíte připravovat kachní maso na různé způsoby – od poctivé pečené kachny se zelím až po delikátní prsa a nevšední ragú ze srdíček. Pod vedením Zdeňka Marcína objevíte, jak z této tradiční suroviny vykouzlit dokonale křehké, šťavnaté a chuťově vyvážené pokrmy.