Šéfkuchař
Jirka je zakladatelem vzdělávacího projektu Kulinářské umění, který má za cíl zlepšit úroveň profesionálního gastronomického vzdělávání na českých hotelových a gastronomických školách. Projekt je ale také určen pro všechny profesionály, kteří se chtějí neustále zlepšovat ve svém oboru a hobby kuchaře, kteří berou svého koníčka vážně. Vystudoval Kulinářské umění a Management restaurací na International Culinary Schools at The Art Institute, Vancouver.
Kurz Jirky Roitha je jedním ze série kurzů Kulinářského umění, který je postavený na tom, že Vás nebudeme učit jednotlivé recepty, ale rovnou Vás naučíme podstatu kulinářské techniky GRILOVÁNÍ MASA. V tomto kurzu navíc ochutnáte několik zajímavých druhů steakových mas od větších kusů jako je například roastbeef z květové špičky s vysokým tukovým krytím, kterému se říká Picanha nebo T-bone steak nebo Tomahawk z hovězího roštěnce až po menší kusy jednotlivých steaků, jako je napříkald loupaná plec, která se dělí na Top blade steak a Flat iron steak, Oponka, Nízký roštěnec, Svíčková nebo Pupek (Flank steak). Steaková masa objednáváme od našich řezníků dle jejich dostupnosti, ale vždy se naučíme jak na grilu připravit jeden větší kus steakového masa a 3 druhy ostatních steakových mas.