Šéfkuchař
Kuchařská kariéra Zdeňka začala v hotelu Jalta, kde jako první v té době měli v restauraci teppanyaki – japonský speciální stůl s grilovací deskou pro úpravu jídel přímo před zraky hostů. Velice rychle se stal velkým fandou japonské kuchyně. Dlouholeté pracovní zkušenosti získával z asijských hotelů v Číně, Malajsii a Japonsku, kde si prohluboval a rozšiřoval znalosti asijské kuchyně.
Od roku 2018 pracuje na pozici Executive Culinary Chef pro síť OREA HOTELS & RESORTS.
Pokrmy z oblastí jihovýchodní Asie budí vášně a závislosti. Potřebujete se zahřát nebo si prostě jen zostra pochutnat? Zavítejte s námi na další kurz Zdeňka Křížka jehož exotická kuchyně vás navždy osloví.
Jste milovníky jídla a rádi ochutnáváte a poznáváte stále nové chutě a vůně? Degustační menu Zdeňka Křížka uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Na tento neopakovatelný kulinářský zážitek s uvolněnou atmosférou u společného stolu budete ještě dlouho vzpomínat. Těšíme se na Vás !
Rozmanitá kuchyně s aztéckými kořeny je plná tacos, quesadillas, burritos nebo nachos. Spojovány jsou s ní kukuřice, chilli fazole nebo avokádo. Víte, že si pravé TEX MEX můžete připravit i doma ? My vás to naučíme !
Zdeněk Křížek nás tentokrát zve do slunné Itálie a připraví nám menu, které bude hrát všemi jarními chutěmi a barvami. Jak vypadá jarní italská kuchyně ? Čím si Italiani zpříjemňují jídelní tabuli během přicházející doby rozpuku? Co nesmí chybět v hlavní jarní nabídce místních podniků?
Stejně jako u ryb i v případě mořských plodů platí, že nejdůležitější je čerstvost suroviny. Příprava mořských plodů je relativně složitá a chce to trochu cviku a tréninku. Po pár zkušenostech s přípravou mořských plodů však jistě získáte potřebný um a podaří se vám uvařit i na pohled složitější pokrmy. Přijďte se to naučit