Kuchařská technika stir-fry se používá ve většině asijských kuchyní a znamená v překladu míchej a smaž. Bez pořádného woku to nepůjde. Jeho tvar vyžaduje jen minimální množství oleje a díky rovnoměrnému vedení tepla se příprava jídla hodně urychlí. Nepodceňujte přípravu a nebojte se experimentovat. Přijďte si vyzkoušet tehniku stir-fry.
A co budeme vařit ?
Vietnamské stir fry nudle
krevety, citrónová tráva, omáčka z rýžového vína Shao Xing
Příprava restovaných rýžových nudlí Vermicelli ve wok pánvi, včetně čištění krevet a přípravy omáčky z rýžového vína Shao Xing
Indonéské nudle Mie – goreng
kachní prsa, pak choi, koriandr, tamarindová BBQ omáčka
Příprava indonéských vaječných nudlí Shan Shi Mie, včetně marinování kachních prsou BBQ z tamarindu
Japonské restované nudle Yaki Udon
kuřecí tempura, zázvor, teriyaki omáčka
Příprava japonských nudlí Yaki Udon, včetně ukázky kuřecí tempůry a teriyaki omáčky
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.