Grosseto

Degustační večeře Jirky Roitha a týmu Young Chefů

JIŘÍ ROITH

Přijměte pozvání na degustační večeři s Jiřím Roithem a jeho týmem Young Chefů. Jirka je zakladatelem vzdělávacího projektu Kulinářské umění, který má za cíl zlepšit úroveň profesionálního gastronomického vzdělávání na českých hotelových a gastronomických školách. Projekt Kulinářské umění učí mladé kuchaře hlavně prakticky zvládnout všech 70 kulinářských technik profesionální gastronomie. Soubor kulinářských technik a inspirací sepsal Auguste Escoffier (1846 – 1935) ve své knize „Le Guide culinaire“ (1903) a byl jejich průkopníkem. Právě spojením znalosti kulinářských technik a individuální kreativity vzniká teprve to pravé Kulinářské umění…

JAK A KDY BUDE VEČEŘE PROBÍHAT?

Šéfkuchař Jiří Roith připraví pro skupinu 12-16 osob jedinečný gastronomický zážitek v podobě řízené degustace. Účastnit se může každý, kdo chce poznat neotřelé recepty a užít si odvážné kombinace surovin.

Posezení s obsluhou bude probíhat v horním patře naší akademie v krásné jídelně. Přístup do kuchyně, kde bude celý tým Jirky Roitha kouzlit, bude povolen vždy, jak vám bude libo, ale samozřejmě se vší tichostí a kázní, aby nebyla narušena příprava a výdej jednotlivých chodů. Jednotlivé chody vám budou servírovány. Při degustaci jednotlivých chodů vám bude vždy pokrm představen a samozřejmě vám bude popsána příprava a složení surovin. JIrka Roith je profesionál a všechny techniky kukinářského umění má zvládnuté ne jedničku, tudíž  vám rád zodpoví všechny vaše dotazy.

Degustační večeře proběhne 26.1.2024 od 17 hodin. Rezervace je možná zde.

CO ZÁŽITEK OBSAHUJE?

Degustační 6-chodové menu:

 

Kulinářská technika - pomalé tažení masa

Oháňka

Máslová brioška, bramborové Aioly, lanýžový kaviár

Collestefano, Verdicchio di Matelica DOC

 

Kulinářská technika – Consommé

Hovězí consommé

žemlový nok, smrže, brandy

 

Kulinářská technika - výroba domácích těstovin

Raviola

žloutek, houba, pecorino

Cora Pinot Bianco DOC Colterenzio, Alto Adige

 

Kulinářská technika - Práce s rybou

Jeseter

Risotto, červená řepa, křen

Villa Sparina, Gavi di Gavi DOCG Piemonte

 

Kulinářská technika - Steaková masa, Demi-glace

Dančí hřbet

Černý kořen, kapusta, šípková omáčka

Riserva di Verrazzano Chianti Classico DOCG Toscana

 

Kulinářská technika – pečení

Hruška

Perník, skořice, hruškovice

 

Zážitek z degustační večeře je obohacen vinným párováním.

Cena pro 2 osoby 4780 Kč včetně vinného párování.


Voda a nealko nápoje

Káva

 

DOPORUČENÍ

Pokud máte nějakou potravinovou alergii, tak nám ji prosím sdělte předem do poznámky k rezervaci. Některé pokrmy jsme schopni upravit tak, abyste si je mohli vychutnat.

ZÁVĚREM

Plánujeme pravidelně obnovovat menu v závislosti na sezóně a minimálně jednou za tři měsíce se s Vámi rádi setkáme v Akademii při další degustační večeři. 

Cesta kolem světa začíná v Kulinářské Akademii Grosseto!

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři