Grosseto

Degustační večeře Marceli VUONG

MARCELA VUONG

Rádi bychom vás tímto pozvali k jednomu stolu. Asijskou hostinu pro vás připravila Marcela VUONG. Marcela patří mezi druhou generaci Vietnamců žijících v Čechách, tzv. banánové děti. Žlutí navenek, bílí uvnitř :) Marcela miluje jídlo a její recepty jsou pevně svázané s vientnamskými kořeny její rodiny. Menu složené z několika chodů si užijete hezky po vietnamsku, kde se vietnamské rodiny schází alespoň jednou denně u stolu a dávají si společně jídlo - nejčastěji u večeře. Všechny pokrmy jsou naservírovány najednou na stůl a hostina probíhá sdílením jednotlivých chodů tzv. sharing.

JAK A KDY BUDE VEČEŘE PROBÍHAT?

Šéfkuchařka Marcela VUONG se svým týmem připraví pro skupinu 14-18 osob jedinečný gastronomický zážitek v podobě řízené degustace. Účastnit se může každý, kdo chce poznat neotřelé exotické recepty a užít si asijskou hostinu s pestrou kombinací surovin.

Posezení s obsluhou bude probíhat v horním patře naší akademie v krásné jídelně. Přístup do kuchyně, kde bude Marcela VUONG se svým týmem kouzlit, bude povolen vždy, jak vám bude libo a jak organizace večeře umožní. Sledovat můžete přípravu chodů a jejich "plating". Jednotlivé chody vám budou částečně servírovány ke stolu a v druhé polovině večeře budou všechny porkmy naservírovány najednou doprostřed stolu a asijská hostina s vietnamským duchem bude dále probíhat formou "sharingu" to znamená sdílením naservírovaných jídel. Při degustaci  vám bude vždy pokrm představen a samozřejmě vám bude popsána příprava a složení surovin. Marcela VUONG s vámi ráda probere přípravu jednotlivých chodů a odtajní vám všechny exotické chutě a vůně. K jednotlivým chodům bude připraveno víno, které bude napárováno přesně tak, aby podpořilo vaše chuťové pohárky. Bude přítomen sommeliér z Víno Markuzzi, který ke každému vínu doplní svůj výklad opepřený historkou. Večeře bude doplněna vyprávěním Marcely VUONG, která vám přiblíží vietnamské tradice, kulturu a gastronomii. Určitě se naučíme i několik vietnamských slovíček. Věřte, že si večer užijete !

Degustační večeře proběhne 14.6.2024 od 17 hodin. Rezervace je možná zde.

CO ZÁŽITEK OBSAHUJE?

 

Menu napříč Asií

 

Předkrmy

Edamame s mořskou solí Maldon

Dim sum s vepřovým bůčkem a krevetami

Nem s hovězím masem, thajskou bazalkou a hoisin omáčkou

Collestefano, Verdicchio di Matelica DOC, Marche 

Vermentino Manzanile DOC Giuseppe Gabbas, Sardinie

Sharing

Mangový salát se sušeným hovězím masem a praženými arašídy

Pomalu vařený vepřový bok v čínské marinádě s domácím kimchi

Mleté maso v betelovém listu s limetkovou omáčkou

Kuřecí yakitori

Jasmínová rýže

Barbera d´Alba DOC Cordero di Montezemolo, Piemonte 

Lillové Cannonau di Sardegna DOC Gabbas Giuseppe

 

Dezert

Mango sticky rice

 

Zážitek z degustační večeře je obohacen vinným párováním.

Voda a nealko nápoje

Káva

 

DOPORUČENÍ

Pokud máte nějakou potravinovou alergii, tak nám ji prosím sdělte předem do poznámky k rezervaci. Některé pokrmy jsme schopni upravit tak, abyste si je mohli vychutnat.

ZÁVĚREM

Plánujeme pravidelně obnovovat menu v závislosti na sezóně a minimálně jednou za tři měsíce se s Vámi rádi setkáme v Akademii při další degustační večeři. 

Cesta kolem světa začíná v Kulinářské Akademii Grosseto!

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři