JAK A KDY BUDE VEČEŘE PROBÍHAT?
Šéfkuchař Jiří Roith připraví pro skupinu 12-16 osob jedinečný gastronomický zážitek v podobě řízené degustace. Účastnit se může každý, kdo chce poznat neotřelé recepty a užít si odvážné kombinace surovin.
Posezení s obsluhou bude probíhat v horním patře naší akademie v krásné jídelně. Přístup do kuchyně, kde bude celý tým Jirky Roitha kouzlit, bude povolen vždy, jak vám bude libo, ale samozřejmě se vší tichostí a kázní, aby nebyla narušena příprava a výdej jednotlivých chodů. Jednotlivé chody vám budou servírovány. Při degustaci jednotlivých chodů vám bude vždy pokrm představen a samozřejmě vám bude popsána příprava a složení surovin. JIrka Roith je profesionál a všechny techniky kukinářského umění má zvládnuté ne jedničku, tudíž vám rád zodpoví všechny vaše dotazy.
Degustační večeře proběhne 26.1.2024 od 17 hodin. Rezervace je možná zde.
.jpg)
.jpg)
CO ZÁŽITEK OBSAHUJE?
Degustační 6-chodové menu:
Kulinářská technika - pomalé tažení masa
Oháňka
Máslová brioška, bramborové Aioly, lanýžový kaviár
Collestefano, Verdicchio di Matelica DOC
Kulinářská technika – Consommé
Hovězí consommé
žemlový nok, smrže, brandy
Kulinářská technika - výroba domácích těstovin
Raviola
žloutek, houba, pecorino
Cora Pinot Bianco DOC Colterenzio, Alto Adige
Kulinářská technika - Práce s rybou
Jeseter
Risotto, červená řepa, křen
Villa Sparina, Gavi di Gavi DOCG Piemonte
Kulinářská technika - Steaková masa, Demi-glace
Dančí hřbet
Černý kořen, kapusta, šípková omáčka
Riserva di Verrazzano Chianti Classico DOCG Toscana
Kulinářská technika – pečení
Hruška
Perník, skořice, hruškovice
Zážitek z degustační večeře je obohacen vinným párováním.
Cena pro 2 osoby 4780 Kč včetně vinného párování.
Voda a nealko nápoje
Káva
DOPORUČENÍ
Pokud máte nějakou potravinovou alergii, tak nám ji prosím sdělte předem do poznámky k rezervaci. Některé pokrmy jsme schopni upravit tak, abyste si je mohli vychutnat.
ZÁVĚREM
Plánujeme pravidelně obnovovat menu v závislosti na sezóně a minimálně jednou za tři měsíce se s Vámi rádi setkáme v Akademii při další degustační večeři.
Cesta kolem světa začíná v Kulinářské Akademii Grosseto!




