Grosseto

Toskánské menu

PAVEL ROUBÍČEK

Jak si vychutnat Toskánsko? Láska prochází žaludkem, proto si patrně tolik lidí zamilovalo Toskánsko. Místní kuchyně je velmi jednoduchá, s důrazem na kvalitu a pohostinnost. Představujeme Vám nové menu Pavla Roubíčka šéfkuchaře sítě restaurací Grosseto.

Těstoviny v italském menu nikdy nechybějí a ani v Toskánsku tomu nemůže být jinak.  Je to venkovská kuchyně výrazných chutí, jejíž recepty nikdy nejsou příliš komplikované. A takové jsou i místní těstoviny nazývané pici [piči], někdy označované i jako pinci [pinči]. Jsou to vlastně velké, obvykle ručně dělané silné špagety, upravované dále na různé způsoby. Udělat z jednoduchého těsta z mouky, vody, někdy vejce a trochy olivového oleje pěkně dlouhé a stejnoměrné pici, to chce grif. Pak už stačí k těstovinám přidat tu správnou omáčku a kouzlo je hotovo. To vše vám naučíme na našem kurzu s Pavlem Roubíčkem.

Co si uvaříme ?

 

Crostini alla Toscana
opečené bagetky s paštikou

Ribolita
hustá zeleninová polévka

Pici Toscani
se zeleninou, prosciuttem, bazalkou

Zuccotto
 Typický piškotový dezert toskánské kuchyně

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity deseti účastníků.

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři