Grosseto

Sushi, Uramaki a Nigiri

ZDENĚK KŘÍŽEK

Mezi nejznámější tradiční japonské pokrmy patří sushi. Jedná se o kousky lepivé rýže o velikosti jednoho sousta doplněné kouskem syrové mořské ryby, zeleniny nebo mořské řasy. Zdeněk Křížek vám dokáže, že výroba sushi je poměrně jednoduchá zábava, kterou zvládne úplně každý.




Sushi je jedno z nejznámějších jídel japonské kuchyně. Sushi existuje velká řada druhů. Konzumuje se spolu se sójovou omáčkou, nakládaným zázvorem a pikantní zelenou pastou – wasabi. Většina lidí si pod tímto pojmem představí zejména syrové rybí maso s rýží, ale sushi je především vařená rýže spojená se speciální sladkokyselou omáčkou sušinoko připravenou k tomuto účelu. Také slovo sushi v doslovném překladu z japonštiny znamená „kyselá chut´“. Pojďte se s námi naučit, jak si pravé sushi rolky připravit. U nás v Kulinářské Akademii si společně se Zdeňkem Křížkem připravíte to nejlepší.

 

Co si uvaříme

Sashimi 
mořský vlk, mušle svatého Jakuba, losos

Rolky
Hoso maki – marinovaná ředkev, tuňák, avokádo
Uramaki – kreveta, tobico kaviár
California – avokádo, krabí maso, japonská majonéza 

Nigiri
Kreveta, gratinovaný losos, tuňák 

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.

 

 

 

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři