Sushi je jedno z nejznámějších jídel japonské kuchyně. Většina lidí si pod tímto pojmem představí zejména syrové rybí maso s rýží, ale sushi je především vařená rýže spojená se speciální sladkokyselou omáčkou sušinoko připravenou k tomuto účelu. Také slovo sushi v doslovném překladu z japonštiny znamená „kyselá chut´“. U nás v Kulinářské Akademii si společně se Zdeňkem Křížkem připravíte to nejlepší.
Co si uvaříme
Sashimi
mořský vlk, mušle svatého Jakuba, losos
Rolky
Hoso maki – marinovaná ředkev, tuňák, avokádo
Uramaki – kreveta, tobico kaviár
California – avokádo, krabí maso, japonská majonéza
Nigiri
Kreveta, gratinovaný losos, tuňák
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.