Sushi je jedno z nejznámějších jídel japonské kuchyně. Sushi existuje velká řada druhů. Konzumuje se spolu se sójovou omáčkou, nakládaným zázvorem a pikantní zelenou pastou – wasabi. Většina lidí si pod tímto pojmem představí zejména syrové rybí maso s rýží, ale sushi je především vařená rýže spojená se speciální sladkokyselou omáčkou sušinoko připravenou k tomuto účelu. Také slovo sushi v doslovném překladu z japonštiny znamená „kyselá chut´“. Pojďte se s námi naučit, jak si pravé sushi rolky připravit. U nás v Kulinářské Akademii si společně se Zdeňkem Křížkem připravíte to nejlepší.
Co si uvaříme ?
Základní rolky Hoso maki
Oshinko maki – s nakládanou ředkví
Shiitake maki – marinované houby shiitake
Sake maki – s lososem a okurkou
*
Philadelphia roll
Smažená rolka v tempuře, lososový tartare, enoki
*
Uramaki roll
Kreveta v panko strouhance, avokádo, tobiko kaviár
*
Kani roll
Krabí salát, špenát, uzený losos
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.