Grosseto

Mladá masa a jarní bylinky

ZDENĚK KŘÍŽEK

Jehněčí, telecí, kůzlečí, králičí a kuřecí maso. To jsou všechno mladá masa. Jak ho připravovat, abyste z něj dostali maximum?




Jehněčí maso má špatnou pověst pro svoji specifickou vůni, ale pokud si vyberete maso z mladého kousku a odstraníte lůj,  pochutnáte si. Dobře si rozumí s aromatickými bylinkami a kořením jako je česnek, rozmarýn či tymián. Jak nejlépe připravit se dozvíte hned u prvního pokrmu. Kuřecí maso netřeba dlouho představovat, ale znáte Poche Grillé - mladé kuřátko? Maso z mladého kuřátka je velmi jemné a křehké maso. Většinou se podává celé jako porce pro jednoho. Jediné, na co si dejte při přípravě pozor, je vysušení tohoto jinak krásně šťavnatého kousku. Dalším připravovaný masem bude telecí maso jde o velmi jemné maso, které obsahuje málo tuku a je dobře stravitelné. Z toho důvodu ho řada lidí zahrnuje do svých dietních plánů. 

Co si uvaříme 

Jarní salát

zauzená jehněčí panenka, pampeliška, potočnice, granátové jablko

 

Mladé kuřátko (Poche grillé)

jarní nádivka, kopřivy, karotka, sladký hrášek

 

Telecí svíčková

tarhoňa, fava fazole, smržová omáčka

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.

 

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři