Grosseto

Mladá masa a jarní bylinky

ZDENĚK KŘÍŽEK

Telecí, jehněčí, kůzlečí, králičí a kuřecí maso. To jsou všechno mladá masa. Jak je připravovat, abyste z nich dostali maximum? a jaké jarní bylinky jsou v kuchyni nejlepší ?

Králičí maso je nejen velmi chutné, ale má i vysokou nutriční hodnotu. Když oddělíme králičí hřbety od kosti, získáme čtyři filety s tím nejlepším masem.  Doby kuchařského umu Magdaleny Rettigové jsou již minulostí, proto upusťme od zažitého názoru, že dietního králíka je potřeba špikovat špekem a vařit se smetanou! Nyní potřebujeme lehčí úpravy se zeleninou, bylinkami, šťávami z vína, hořčice a podobně. Jak Jak si králičí maso nejlépe připravit se dozvíte hned u prvního pokrmu. 

Kuřecí maso netřeba dlouho představovat, ale znáte supreme? (z francouzštiny) není jméno pokrmu, ale název drůbeží porce, z níž se dá připravit opravdu šťavnatý kuřecí steak. Díky kosti a výšce masa se totiž při přípravě ani trochu nevysuší. Základem však je kvalitní kuře, které má dostatek tuku. Dalším připravovaný masem bude telecí maso jde o velmi jemné maso, které obsahuje málo tuku a je dobře stravitelné. Z toho důvodu ho řada lidí zahrnuje do svých dietních plánů. 

Jarní bylinky budou součástí připravoavných chodů.např. potočnice byla oblíbenou pochoutkou Napoleona,který dokonce přikázal založit ve Francii potočnicové plantáže. Je to vodní bylinka, která má ráda čistou tekoucí vodu, lze ji ale pěstovat i v truhlíku za oknem.

Pampelišku všichni známe. Tato jarní rostlinka, která je často vnímaná jako pouhý plevel, si může i ve vaší kuchyni najít své místo. Smetánka lékařská neboli pampeliška se dá pro naše zdraví dokonale využít a to včetně kořene. My z ní v tomot menu budeme používat hlavně listy.

Co si uvaříme 

Jarní salát

zauzený králičí hřbet, pampeliška, potočnice, granátové jablko

 

Nadívané jarní kuřecí supreme

 karotka, fava fazole, bylinkové Velouté 

 

Telecí hřet

Grenaille, citrón, kopr

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.

 

Termíny kurzů

30. 3. Čtvrtek

Mladá masa a jarní bylinky Zdeněk Křížek 16:30 - 21:00

Telecí, jehněčí, kůzlečí, králičí a kuřecí maso. To jsou všechno mladá masa. Jak je připravovat, abyste z nich dostali maximum? a jaké jarní bylinky jsou v kuchyni nejlepší ?

Objednat kurz
3600
Zbývá 15 volných míst

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři