Králičí maso je nejen velmi chutné, ale má i vysokou nutriční hodnotu. Když oddělíme králičí hřbety od kosti, získáme čtyři filety s tím nejlepším masem. Doby kuchařského umu Magdaleny Rettigové jsou již minulostí, proto upusťme od zažitého názoru, že dietního králíka je potřeba špikovat špekem a vařit se smetanou! Nyní potřebujeme lehčí úpravy se zeleninou, bylinkami, šťávami z vína, hořčice a podobně. Jak Jak si králičí maso nejlépe připravit se dozvíte hned u prvního pokrmu.
Kuřecí maso netřeba dlouho představovat, ale znáte supreme? (z francouzštiny) není jméno pokrmu, ale název drůbeží porce, z níž se dá připravit opravdu šťavnatý kuřecí steak. Díky kosti a výšce masa se totiž při přípravě ani trochu nevysuší. Základem však je kvalitní kuře, které má dostatek tuku. Dalším připravovaný masem bude telecí maso jde o velmi jemné maso, které obsahuje málo tuku a je dobře stravitelné. Z toho důvodu ho řada lidí zahrnuje do svých dietních plánů.
Jarní bylinky budou součástí připravoavných chodů.např. potočnice byla oblíbenou pochoutkou Napoleona,který dokonce přikázal založit ve Francii potočnicové plantáže. Je to vodní bylinka, která má ráda čistou tekoucí vodu, lze ji ale pěstovat i v truhlíku za oknem.
Pampelišku všichni známe. Tato jarní rostlinka, která je často vnímaná jako pouhý plevel, si může i ve vaší kuchyni najít své místo. Smetánka lékařská neboli pampeliška se dá pro naše zdraví dokonale využít a to včetně kořene. My z ní v tomot menu budeme používat hlavně listy.
Co si uvaříme
Jarní salát
zauzený králičí hřbet, pampeliška, potočnice, granátové jablko
Nadívané jarní kuřecí supreme
karotka, fava fazole, bylinkové Velouté
Telecí hřet
Grenaille, citrón, kopr
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.