Přicházející podzimní období je více než vhodné na teplé, barevné a výživné pokrmy/piatti, které zahřejí na těle i na duši :). Na italské kuchyni/cucina italiana je krásné to, jak se snaží pracovat s lokálními surovinami a své chutě i recepty Italové přizpůsobují právě sezóně.
A co budeme vařit ?
Raviolo
Žloutek, lanýž, quancaile, pecorino
Kompletní příprava domácí pasty, výroba plněných raviol včetně náplně, doplněné sýrem pecorino a strouhaným lanýžem
Parmezánové rizoto
Dýně, krevety, artyčok, rukola
Příprava parmezánového rizota s pečenou dýní, čištění a grilování celých krevet s artyčoky
Jehněčí kotleta
Tymiánové gnocchi, pinie, špenát, chianti omáčka
Kompletní příprava jehněčích kotlet včetně domácích bramborových gnocchů se špenátem a piniovými ořechy, ukázka chianti omáčky
V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.
Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.