Grosseto

Francouzská kuchyně Mirka Kaliny

MIREK KALINA

Francouzská gastronomie dala světu například hovězí po Burgundsku (boeuf bourguignon), žabí stehýnka (cuisses de grenouille) anebo ratatouille, tzn. směs vařené zeleniny s provensálským kořením. Typickou surovinou jsou rovněž lanýže neboli truffle. Francouzi si po jídle rádi dají také nějaký ten moučník. Krásné francouzské menu si pro Vás připravil Mirek Kalina jelikož francouzská kuchyně je jednou z jeho nejoblíbenějších.

Tournedos Rossini je francouzský biftek, pojmenovaný podle skladatele 19. století Gioachina Rossiniho. Jeho vynález je připisován buď francouzskému šéfkuchaři Marie-Antoine Carême, Adolphe Dugléré, nebo šéfkuchaři Savoy Hotel Auguste Escoffier. Mirek Kalina vás a naučí jak si tento steak připravit doma.

A co si uvaříme ?

Mušle sv.Jakuba s dýňovým pyré, omáčka z oříškového másla


Tournedos Rossini

(steak z hovězí svíčkové, kachní játra foie gras, lanýžová omáčka)


Fondant z hořké čokolády s rumovou omáčkou a mučenkou

 

V ceně kurzu je započtena voda, nealko, pivo, káva a rozlévané víno.
Veškeré vybavení a zástěru vám při každém kurzu zapůjčíme. Po absolvování kurzu obdrží každý účastník certifikát.

Kurzy se konají při naplnění minimální kapacity sedmi účastníků.

Termíny kurzů

12. 10. Středa

Francouzská kuchyně Mirka Kaliny Mirek Kalina 16:30 - 21:00

Francouzská gastronomie dala světu například hovězí po Burgundsku (boeuf bourguignon), žabí stehýnka (cuisses de grenouille) anebo ratatouille, tzn. směs vařené zeleniny s provensálským kořením. Typickou surovinou jsou rovněž lanýže neboli truffle. Francouzi si po jídle rádi dají také nějaký ten moučník. Krásné francouzské menu si pro Vás připravil Mirek Kalina jelikož francouzská kuchyně je jednou z jeho nejoblíbenějších.

Objednat kurz
4000
Zbývá 8 volných míst

Jak hodnotí kurzy účastníci?

1.08
Celkový dojem kurzu

94 %
Uplatnění poznatků v praxi

92 %
Akci bych doporučil známým

Zaregistrujte se pro zasílání měsíčního přehledu kurzů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Partneři